Toernooi reglement

De onderstaande regels zijn van toepassing op het “Rood-Wit U10 Tournament 2020”:
 
 1. Het toernooi wordt gespeeld volgens de reglementen van de KNVB.
 2. Het toernooi staat open voor spelers volgens navolgende:
  1. Betaald voetbal organisatie teams: U10, geboren in 2010 of later.
  2. Amateur teams: U11, geboren in 2009 of later.
 3. De wedstrijden worden 8 tegen 8 gespeeld volgens de navolgende spelregels:
  1. De wedstrijden worden gespeeld zonder assistent scheidsrechters, met uitzondering van de finale.
  2. Er wordt gespeeld met bal maat 5 met een maximaal gewicht van 370 gram en minimaal 320 gram.
  3. De doelen hebben een afmeting van 5 x 2 meter.
  4. Doorlopend wisselen is toegestaan. Wisselen mag alleen mits het spel “dood” ligt en op teken van de scheidsrechter.
  5. Bij de aftrap dient de tegenpartij een afstand van 5 meter in acht te nemen. Vanuit de aftrap kan direct worden gescoord.
  6. De buitenspelregel is niet van toepassing.
  7. Bij een overtreding wordt een vrije bal door de tegenpartij genomen. Bij een overtreding in het strafschopgebied zal er een strafschop worden toegekend. Strafschoppen worden genomen op een afstand van 9 meter. Alle spelers, behalve de strafschopnemer, dienen een afstand van 5 meter van de bal in acht te nemen.
  8. Een vrije bal mag gepasst, ingedribbeld, of geschoten worden.
  9. Bij een uitbal wordt het spel hervat door in te dribbelen. Nadat de bal is ingedribbeld kan er direct worden gescoord door de speler die indribbelt.
  10. Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen of te passen. In beide gevallen, na indribbelen of inpassen, mag er direct worden gescoord door de speler die de hoekschop neemt. De tegenstander staat minimaal op 5 meter afstand.
  11. Een terugspeelbal (gespeeld via een voet) mag niet door de keeper worden opgepakt. Wanneer dit wel gedaan wordt volgt een indirecte vrije trap op negen meter afstand van de achterlijn. Een terugspeelbal die niet via de voet gaat (scheen, knie, bovenlichaam en hoofd) mag wel worden opgepakt.
  12. De achterbal wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal te passen of te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen. Het keepersgebied wordt middels pionnen op de zijlijn aangegeven.
 4. De wedstrijden worden geleid door scheidsrechters van de KNVB.
 5. Voor aanvang van het toernooi dient iedere vereniging bij het wedstrijdsecretariaat een lijst in te leveren, met daarop vermeld, de naam, voornaam(en), geboortedatum en rugnummer van elke speler. Een controle kan plaatsvinden bij twijfel.
 6. De spelers moeten gedurende het toernooi met hetzelfde rugnummer spelen. Dit in verband met de verkiezing beste speler van het toernooi en de doelpuntenmakers.
 7. De wedstrijdduur van de poule wedstrijden is 1 x 15 minuten.
 8. Voor aanvang van de wedstrijden wordt er getost wie welke kant mag kiezen. De winnaar kiest de zijde en de verliezer mag de wedstrijd aftrappen. Het begin - en eindsignaal van de wedstrijden wordt centraal aangegeven.
 9. Elk elftal is verplicht de wedstrijd op tijd te laten beginnen. Is een elftal vijf minuten na het aangegeven tijdstip niet aanwezig, dan wordt de tegenpartij als winnaar beschouwd met een uitslag van 3-0.
 10. Bij gelijke clubkleuren, of bij clubkleuren die slecht van elkaar te onderscheiden zijn, moet het team dat in het programma als eerste staat vermeld, in shirts met afwijkende kleur verschijnen. Bij twijfelgevallen beslist de scheidsrechter. Indien nodig zijn er hesjes aanwezig bij de Toernooicommissie.
 11. Het toernooi wordt gestart in 4 poules van 6 teams.
 12. De nummers 1, 2 en 3 uit iedere poule gaan door naar de Champions League (CL) poules en spelen voor plaats 1 tot en met 12.
 13. De nummers 4, 5 en 6 uit iedere poule gaan door naar de Europa League (EL) poules en spelen voor plaats 13 tot en met 24.
 14. Wanneer twee of meer teams in de poule gelijk eindigen beslist het onderling resultaat. De duels waarin de betreffende teams niet tegen elkaar speelden worden weggestreept. In het geval dat drie ploegen een gelijk aantal punten hebben, tellen alleen de drie wedstrijden mee waarin die teams daadwerkelijk tegen elkaar hebben gespeeld. Mocht het puntenaantal gelijk zijn, dan is het onderlinge doelsaldo doorslaggevend. Geeft het onderling resultaat geen uitsluitsel, dan is het doelsaldo over de gehele groepsfase bepalend. Mocht ook dat gelijkwaardig zijn, dan is het meest aantal gescoorde doelpunten over de gehele groepsfase bepalend. Is dit ook gelijk, dan worden er strafschoppen genomen door drie verschillende spelers. Indien hierna nog geen beslissing is gevallen, wordt er om en om verder gegaan door andere spelers totdat er een beslissing is gevallen.
 15. De 2 teams die als nummer 1 eindigen in de Champions League (CL) poules spelen de finale tegen elkaar. De overige teams spelen voor de overige plaatsen.
 16. De wedstrijden voor plaats 3 t/m 24 duren 1 x 15 minuten. De finale duurt 2 x 15 minuten.
 17. Indien de wedstrijden vernoemd onder punt 16 na de reguliere speeltijd gelijk eindigen worden er strafschoppen genomen door drie verschillende spelers. Indien hierna nog geen beslissing is gevallen, wordt er om en om verder gegaan door andere spelers totdat er een beslissing is gevallen.
 18. Wanneer er door de scheidsrechter aan een speler een gele kaart wordt getoond, moet betreffende speler het speelveld voor drie minuten verlaten.
 19. Wanneer een speler in één wedstrijd twee gele kaarten krijgt, moet de betreffende speler het speelveld voorgoed verlaten en mag de daarop volgende wedstrijd niet meespelen.
 20. Wanneer er door de scheidsrechter aan een speler direct een rode kaart wordt getoond moet de betreffende speler het speelveld voorgoed verlaten en mag de daarop volgende wedstrijd niet meespelen.
 21. Voor het sportiefste team van het toernooi is er een "Fair Play Cup". De beoordeling zal worden gedaan door de aangewezen scheidsrechters.
 22. Voor zowel de topscorer, beste speler als de beste keeper van het toernooi zijn prijzen beschikbaar. De beoordeling van de beste speler en de beste keeper worden gedaan door een onafhankelijke commissie.

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de Toernooicommissie.

Terug naar boven