Fair Play

"My Game is Fair Play"

Eerlijk spel is een fundamenteel onderdeel van het spel van het voetbal. Het vertegenwoordigt de positieve voordelen van het spelen van de regels, het gebruik van gezond verstand en respect voor andere spelers, scheidsrechters, tegenstanders en toeschouwers.

Om eerlijk spel meer zichtbaarheid te geven creëerde FIFA een programma dat de algemene gedachte veranderd in een eenvoudig ontwerp en een gemakkelijk te begrijpen gedragscode welke moet worden erkend en gerespecteerd door zowel spelers en toeschouwers. Terwijl Fair Play in het voetbal gedurende het hele jaar moet zijn, heeft de FIFA sinds 1997 een week van zijn interland kalende jaar gewijd aan het prijzen en het bevorderen van de geest van fair play. Tijdens deze FIFA Fair Play Days, roept FIFA haar aangesloten verenigingen op activiteiten gewijd aan Fair Play te organiseren en het belang ervan zowel op als buiten het veld te markeren.

www.fifa.com/aboutfifa/socialresponsibility/fairplay/

 

Fair Play Cup

Fair Play wordt ook erkend en beloond tijdens dit toernooi. De scheidsrechters evalueren en beoordelen het gedrag op en buiten het veld van alle deelnemende teams aan het toernooi. De Fair Play Cup wordt dan ook toegekend aan het team met de beste Fair Play score aan het einde van het toernooi.
 
 
Terug naar boven